Professor Layton And The Lost (Unwound) Future – Puzzle Solutions 151-160

Published on October 22nd, 2010

Check out Gamerzine’s guide to . In this walkthrough you’ll find the answers to puzzles 151-160.

151. A Difference Of 39
Solution – One side will be 98 and the other 59

152. Cluttered Cans
Solution – Move two cans from the second stack to the first stack. Move one can from the third stack to the second stack. Move four cans from the first stack to the second stack. Move one can from the second stack to the first stack. Move one can from the third stack to the first stack. Move two cans from the second stack to the third stack.

153. An Extra Block

Solution – The top right hand shape. The frame is composed of 22 identical equilateral triangles. The six blocks together are composed of 24 triangles, which is two too many. This means the unused block must be the one made from only two triangles.

154. A Staked Deck
Solution – There will always be three more black cards in the pile on the right than there are red cards on the left. You can use an equation to solve this puzzle, but it’s also fun to just plug in some random numbers and figure it out that way. Once you start noticing that there’s a consistent difference no matter what numbers you pick, it’s really exciting.

155. Three More Blocks
Solution – Rotate the board clockwise. Rotate the board anti-clockwise. Rotate the board clockwise four times. Rotate the board anti-clockwise. Rotate the board clockwise two times. Rotate the board anti-clockwise. Rotate the board clockwise four times. Rotate the board anti-clockwise six times. Rotate the board clockwise. Rotate the board anti-clockwise two times. Rotate the board clockwise.

156. ABCs…And Ds.
Solution – Slide the bottom blue stone right. Slide block C down. Slide the top blue stone left and up. Slide block D left. Slide the bottom blue stone up and right. Slide the A block up. Slide block C right and down. Slide block B right. Slide block D down and left. Slide the top blue stone down. Slide block A left and up. Slide the top blue stone left. Slide the B block up and right.

157. The Crazy Keyholes

Solution – A,B, D, F and G are the correct five keyholes.

158. From A To D
Solution – Twenty Minutes is correct

159. The Impassable Gate 2
Solution – Slide the yellow block up and right. Slide Professor Layton and Luke left. Slide the red block down. Slide the yellow block down. Slide the blue block down, left and down. Slide the yellow block up. Slide the red block up. Slide Professor Layton and Luke right. Slide the blue block down and right. Slide the yellow block left and down. Slide the green block right and down. Slide the brown block left two spaces and up. Slide the green block up and left. Slide the red block up and left. Slide Professor Layton and Luke right and up. Slide the blue block right one space. Slide the yellow block down. Slide the red block left. Slide Professor Layton and Luke left and up. Slide the red block right and down. Slide Professor Layton and Luke down, left, down and left. Slide the green block right two spaces, down and right. Slide the brown block down two spaces and right. Slide Professor Layton and Luke into the top square

160. Dirt Patchwork

Solution – There are 16 sections.

Tags: , ,

Be Sociable, Share!
    Professor Layton And The Lost (Unwound) Future   Puzzle Solutions 151 160

    Another month, another round of massive exclusives for our free-to-read magazine. In this issue we look at Landmark, Tropico 5, Carmageddon: Reincarnation, Trials Fusion and more!

    Download Now!

    Related Stories

    Reply

    Got something to say? Leave your comments on this story below:

    Connect with Facebook

    * Copy this password:

    * Type or paste password here:

    Want us to email you when we publish a new magazine? Subscribe:     
    FirstLook